Tomáš Houška

Nobelova cena míru

25. 09. 2015 20:43:39
Pamatuju jak před mnoha lety byla velká debata, jestli si ji zaslouží Gorbačov, když na sovětské straně otočil kormidlem a zahájil politiku, která vedla ke konci studené války a pádu komunistické totality. Přišlo mi to fér.

Tomu jsem rozuměl. Jen postupně jsem rozumět přestal, když ji dostal terorista Arafat za to, že slíbil, že už nebude tak velkým teroristou. Říkal jsem si, třeba je to finta. Jeho ego dostane krmení a na Blízkém východě bude mír. Byla to volovina, mír tam není doteď.

Pak ji dostal Obama. Já vlastně doteď nevím, čím si ji vysloužil Podle mě za to, že kandidoval na prezidenta USA. Dostal ji, pokud se pamatuju dobře, dřív než ho zvolili a tedy dřív než mohl cokoli zkazit - to stihl už jako držitel Nobelovy ceny. Nestihl víc, než se párkrát zazubit na volebních mítincích a slíbit nesplnitelné.

A pak Evropská unie. Socialistický moloch, který nikdy žádný mír nevybudoval, jen se svezl na tom, že mír tu po dlouhá léta udrželo napětí studené války. O ten mír od roku 45 si ze všeho nejvíc zasloužili, jakkoli to zní paradoxně, jestřábi v uniformách, kteří vytvořili na obou stranách hranice takovou hrůzu z války, že si nikdo netroufl ji rozpoutat. Evropská unie na míru nikdy neměla žádnou zásluhu. Jestli na něčem bude mít velkou zásluhu, tak na vypuknutí velké nenávisti mezi evropskými národy, které se uvnitř EU ocitly. Ale nechme to stranou, to je historie.

Tušíte, kdo dostane tu příští? Já mám dva žhavé kandidáty.

Tím prvním je saúdský princ, za to že se stal předsedou komise OSN pro lidská práva. Nic úchylnější a nesmyslnějšího nešlo udělat. Prominent jednoho z nejhorších a nejbrutálnějších režimů na světě, režimu, který si s lidskými právy vytírá pozadí, stojí, tedy sedí, v čele komise OSN pro lidská práva. A z této pozice kritizuje EU za to, že je ošklivá k muslimům. A nabízí pomoc imigrantům v Evropě. Zafinancuje jim 200 nových mešit, aby tu nestrádali.

Druhým kandidátem, podle mě favoritem, je frau Merkelová. Za co? Za to že akcelerovala nejšílenější stěhování národů v dějinách, že zničila evropskou kulturu, rozvrátila Evropskou unii a dohnala Evropu na práh další války. Je to dost zvrhlé na to, aby dostala Nobelovu cenu? Já myslím, že jo. Vsaďte se.

Mám ještě třetího kandidáta, ale ten to myslím dostane až příště. Když nobelovku sklidila EU za to, že je, příště dostane nobelovku Islámský stát. Za přínos multikulturnímu soužití. Po Arafatovi, Obamovi a EU mi to dává největší smysl.

Autor: Tomáš Houška | karma: 38.90 | přečteno: 1381 ×
Poslední články autora