Kamion mrtvých jako špička ledovce

Médii proběhly dvě zprávy - jednu většina lidí přešla bez jediného povšimnutí, druhá je otřesná a média se jí budou asi ještě chvilku zabývat. Dávají dohromady střípek do skládačky.

V minulém týdnu jsme zaznamenali, jak dav 5.000 lidí nejdříve prorazil hranici řecko-makedonskou (aniž se Řecko, které má od EU fond na ochranu vnější hranice schengenského prostoru, namáhalo cokoli udělat), následně vešli do Srbska a za 3 dny jeho územím přešli na hranici s Maďarskem. Tedy cca 500 km.

Co to znamená, když 5.000 lidí zdolalo 500 km za 3 dny a na maďarskou hranici dorazili s plnou výstrojí a výbavou k likvidaci plotů? 

Nešli pěšky, nejeli veřejnou dopravou a asi se shodneme, že nejeli stopem.

Řekněme, že je "někdo" odvozil kamiony po 70, jako ty mrtvé nešťastníky. Je to něco přes 70 jízd po 70. I kdyby kamiony jezdily co nejefektivněji kyvadlovou dopravou, bylo třeba aspoň 20 velkých kamionů, které unikly pozornosti policie. To není akce party převaděčů. To je akce velkého dobře organizovaného gangu s velkým kapitálem a nevěřím, že by takový mohl tak efektivně a rychle zapracovat bez jakéhokoli krytí shora.

Ten kamion mrtvých v Rakousku naznačuje určité indicie: Patrně mají prostředníky v zemích, kam na ně nedosáhne ani Interpol. A s jejich pomocí koupí kamiony, které profesionálně vybaví logy a všemi vizuálními znaky kamionů patřících velkým firmám, které policisty nenapadne stavět a podezírat z jakékoli nekalosti. Je dost dobře možné, že velká část této vlny se záhadně najednou objeví na slovenské hranici a také bude jisté jediné: Že je někdo koordinovaně odvozil.

Takový spediční počin není levný. Tedy za těch 5.000 lidí někdo dobře zaplatil. Zrovna tahle skupina nevypadá jako ty z lodí plujících z Libye. Typický Syřan asi nemá ve šrajtofli dost, aby to takovým banditům stačilo. Takže možná je to s platbou trochu jinak.

Fakt, že na maďarské hranici si s plotem poradili poměrně chladnokrevně a profesionálně, to potvrzuje. Nešlo o spontánní akci davu lidí. V tom davu byla minimálně skupina dvou-tří desítek dobře připravených (vycvičených?) vůdců, kteří se zachovali coby velitelský sbor. Akci řídili, koordinovali, rozdělovali úlohy. Bez jejich přítomnosti by nebyl možný tak rychlý a efektivní transport, ani tak profesionální zvládnutí hraničního plotu.

Připustíme-li si, že v tom davu 5.000 lidí skutečně je pár desítek dobře vycvičených profíků, možná začneme mít tušení, kdo to celé financuje. Těch pár desítek vycvičených chlápků totiž ten zbytek (mezi nimiž jsou i mnozí skuteční běženci) zneužívá coby lidský štít. Vytvoří si z nich mlhu, která jim pomůže protlačit se neviditelně do Evropy. Jakmile se pak ocitnou uvnitř Schengenu, štít nepotřebují, a odhodí jej. Něco podobného možná nastalo v odstaveném kamionu v Rakousku.

Kdo takovou jednotku chce dostat do Evropy? Dobrý důvod k zamyšlení.

Mimochodem, možná to vůbec nesouvisí, komise OSN, jíž předsedá jeden z prominentů saúdského režimu, kritizuje EU, že není dost vstřícná k imigrantům. Pro mě je dost nepochopitelné, že jakákoli mezinárodní organizace připustí, aby se představitelé takového režimu dostali vůbec ke slovu. Nemluvě o tom, že nechápu, proč takovou organizaci ještě někdo vůbec bere vážně.

No, klidně mi nadávejte do paranoiků. Budete-li mít věrohodnější vysvětlení, nebo se ukáže, že jsem úplně mimo, bude mi potěšením si nasypat popel na hlavu.

Možná by se slušelo i zamyšlení nad tím, co udělat pro to, aby nedocházelo k dalším situacím, kdy si někdo veme lidský štít a přes jeho mrtvoly dojde do Evropy: 

Přestat s materiální podporu těchto imigrantů. Dát jim najevo, že přijít mohou jen ti, kdo tu chtějí pracovat a postarat se o sebe a přijdou legální cestou.

A současně, že každý, kdo použije cestu nelegální, bude bez debat vrácen. Dokud budeme tolerovat ilegální migraci, budeme nepřímo podporovat gangy převaděčů a budeme podporovat umírání mnoha dalších zoufalců, co na jejich sliby naletí.   

 

Související články

Manifest 222 slov o imigraci >>

Nebojím se terorismu >>

Blaho země si to žádá >>

Kolik potřebujeme imigrantů? >>

Češi jsou xenofobní a nenávistný národ >>

Nebuďme nelidi, vždyť i Češi po Mnichovu utíkali na západ >> 

Plné lodě Afričanů, střelba v Tunisu a princip popření >>

Do Evropy nemíří žádní uprchlíci >>

Jak sinice zahubily jeden rybník >>

 

Autor: Tomáš Houška | pátek 28.8.2015 19:59 | karma článku: 45,06 | přečteno: 6182x
  • Další články autora

Tomáš Houška

Já chci taky přidat!

31.10.2018 v 9:40 | Karma: 42,94

Tomáš Houška

Opravte ty voliče!

30.1.2018 v 9:35 | Karma: 47,34