Kamion mrtvých jako špička ledovce

28. 08. 2015 19:59:54
Médii proběhly dvě zprávy - jednu většina lidí přešla bez jediného povšimnutí, druhá je otřesná a média se jí budou asi ještě chvilku zabývat. Dávají dohromady střípek do skládačky.

V minulém týdnu jsme zaznamenali, jak dav 5.000 lidí nejdříve prorazil hranici řecko-makedonskou (aniž se Řecko, které má od EU fond na ochranu vnější hranice schengenského prostoru, namáhalo cokoli udělat), následně vešli do Srbska a za 3 dny jeho územím přešli na hranici s Maďarskem. Tedy cca 500 km.

Co to znamená, když 5.000 lidí zdolalo 500 km za 3 dny a na maďarskou hranici dorazili s plnou výstrojí a výbavou k likvidaci plotů?

Nešli pěšky, nejeli veřejnou dopravou a asi se shodneme, že nejeli stopem.

Řekněme, že je "někdo" odvozil kamiony po 70, jako ty mrtvé nešťastníky. Je to něco přes 70 jízd po 70. I kdyby kamiony jezdily co nejefektivněji kyvadlovou dopravou, bylo třeba aspoň 20 velkých kamionů, které unikly pozornosti policie. To není akce party převaděčů. To je akce velkého dobře organizovaného gangu s velkým kapitálem a nevěřím, že by takový mohl tak efektivně a rychle zapracovat bez jakéhokoli krytí shora.

Ten kamion mrtvých v Rakousku naznačuje určité indicie: Patrně mají prostředníky v zemích, kam na ně nedosáhne ani Interpol. A s jejich pomocí koupí kamiony, které profesionálně vybaví logy a všemi vizuálními znaky kamionů patřících velkým firmám, které policisty nenapadne stavět a podezírat z jakékoli nekalosti. Je dost dobře možné, že velká část této vlny se záhadně najednou objeví na slovenské hranici a také bude jisté jediné: Že je někdo koordinovaně odvozil.

Takový spediční počin není levný. Tedy za těch 5.000 lidí někdo dobře zaplatil. Zrovna tahle skupina nevypadá jako ty z lodí plujících z Libye. Typický Syřan asi nemá ve šrajtofli dost, aby to takovým banditům stačilo. Takže možná je to s platbou trochu jinak.

Fakt, že na maďarské hranici si s plotem poradili poměrně chladnokrevně a profesionálně, to potvrzuje. Nešlo o spontánní akci davu lidí. V tom davu byla minimálně skupina dvou-tří desítek dobře připravených (vycvičených?) vůdců, kteří se zachovali coby velitelský sbor. Akci řídili, koordinovali, rozdělovali úlohy. Bez jejich přítomnosti by nebyl možný tak rychlý a efektivní transport, ani tak profesionální zvládnutí hraničního plotu.

Připustíme-li si, že v tom davu 5.000 lidí skutečně je pár desítek dobře vycvičených profíků, možná začneme mít tušení, kdo to celé financuje. Těch pár desítek vycvičených chlápků totiž ten zbytek (mezi nimiž jsou i mnozí skuteční běženci) zneužívá coby lidský štít. Vytvoří si z nich mlhu, která jim pomůže protlačit se neviditelně do Evropy. Jakmile se pak ocitnou uvnitř Schengenu, štít nepotřebují, a odhodí jej. Něco podobného možná nastalo v odstaveném kamionu v Rakousku.

Kdo takovou jednotku chce dostat do Evropy? Dobrý důvod k zamyšlení.

Mimochodem, možná to vůbec nesouvisí, komise OSN, jíž předsedá jeden z prominentů saúdského režimu, kritizuje EU, že není dost vstřícná k imigrantům. Pro mě je dost nepochopitelné, že jakákoli mezinárodní organizace připustí, aby se představitelé takového režimu dostali vůbec ke slovu. Nemluvě o tom, že nechápu, proč takovou organizaci ještě někdo vůbec bere vážně.

No, klidně mi nadávejte do paranoiků. Budete-li mít věrohodnější vysvětlení, nebo se ukáže, že jsem úplně mimo, bude mi potěšením si nasypat popel na hlavu.

Možná by se slušelo i zamyšlení nad tím, co udělat pro to, aby nedocházelo k dalším situacím, kdy si někdo veme lidský štít a přes jeho mrtvoly dojde do Evropy:

Přestat s materiální podporu těchto imigrantů. Dát jim najevo, že přijít mohou jen ti, kdo tu chtějí pracovat a postarat se o sebe a přijdou legální cestou.

A současně, že každý, kdo použije cestu nelegální, bude bez debat vrácen. Dokud budeme tolerovat ilegální migraci, budeme nepřímo podporovat gangy převaděčů a budeme podporovat umírání mnoha dalších zoufalců, co na jejich sliby naletí.

Související články

Manifest 222 slov o imigraci >>

Nebojím se terorismu >>

Blaho země si to žádá >>

Kolik potřebujeme imigrantů? >>

Češi jsou xenofobní a nenávistný národ >>

Nebuďme nelidi, vždyť i Češi po Mnichovu utíkali na západ >>

Plné lodě Afričanů, střelba v Tunisu a princip popření >>

Do Evropy nemíří žádní uprchlíci >>

Jak sinice zahubily jeden rybník >>

Autor: Tomáš Houška | pátek 28.8.2015 19:59 | karma článku: 45.06 | přečteno: 6182x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 17 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.26 | Přečteno: 270 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.10 | Přečteno: 462 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.18 | Přečteno: 112 | Diskuse
Počet článků 216 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4321

Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...